­ ISPARTA GAR KOMPLEKSİ | Kültür Portalı

Isparta Gar Kompleksi - Isparta

Adı Isparta Gar Kompleksi
Mah. Köy - Mevkii Karaağaç Mahallesi
Adres Karaağaç Mahallesi ISPARTA
Bakımından Sorumlu Olması Gereken Kuruluş T.C.D.D.
Vakfiye
Genel Tanım Kesme taş malzemeden yapılmış, kırma çatılı ve dikdörtgen planlı Ana Hizmet Binası, buna bitişik Ambar ve Açık Ambar, Su Depoları, Kömür Deposu, Bakım Atölyesi, WC ile Lojman yapılarından oluşmaktadır.
Yapılan Onarımlar W.C., Hizmet Binası ve lojman yapıları çeşitli dönemlerde bakım görmüştür.
Ayrıntılı Tanımı İzmir – Aydın demiryolu hattı kapsamında Eğridir’de son bulan hat üzerinden, 1936 yılında 14 km.lik bir tek hatla Isparta İl Merkezi demiryolu ağına bağlanmıştır. Gar Ana Hizmet Binası, buna bitişik Ambar ve Açık Ambar, Su Depoları, Kömür Deposu, Bakım Atölyesi, WC ile Lojman yapılarından oluşmaktadır. Yapılar genelde malzeme ve mimari anlayış olarak birbirinin aynıdır ve kırma çatılı, kesme taş malzemedendir. Cumhuriyet dönemini gösteren simgesel yapılardandır.
Ekler Rapor, Fotograf, Harita