­ ORTACALAR KÖYÜ CAMİİ | Kültür Portalı

Ortacalar Köyü Camii - Artvin

Yaptıran Bilinmiyor.
Yapan Bilinmiyor.
Kitabe Caminin giriş kapısı üzerinde bulunmaktadır.
Vakfiye Caminin giriş kapısı üzerinde bulunmaktadır.
Genel Tanım Ortacalar Merkez Camisi,Artvin’in Arhavi ilçesine bağlı Ortacalar Köyü’nde bulunmaktadır.1757 yılında (Hicri 1170) yapılmıştır.
Ayrıntılı Tanımı
Yapılan Onarımlar 1955’te minaresi eklenirken, 1964 yılında son cemaat yeri bugünkü şekle getirilmiştir.
Ayrıntılı Tanımı Ortacalar Merkez Camisi,Artvin’in Arhavi ilçesine bağlı Ortacalar Köyü’nde bulunmaktadır.1757 yılında (Hicri 1170) yapılmıştır.Caminin minber ve tavan süslemeleri dikkat çekmektedir. Kitabesine göre yapı Hicri 1170 (M. 1757) yılında inşa edilmiştir. 1908 yılında, ahşap tavanla birlikte, ahşap minberi yapılmıştır. 1955’te minaresi eklenirken, 1964 yılında son cemaat yeri bugünkü şekle getirilmiştir. Kısmi onarımlar geçiren camii, ibadete açık durumdadır. Kuzeyden güneye doğru alçalan meyilli bir alan üzerinde bulunan yapının kuzeyinde, iki katlı son cemaat yeri, kuzeybatı köşesinde minaresi bulunmaktadır. Yapının tümü dıştan kırma çatıyla örtülmüştür. Ana mekanın üstü düz ahşap tavanlıdır. Orta yerinde sekizgen biçiminde, zengin süslemeli göbek süsleme bulunmaktadır. Yapı, cephelerinden ziyade, minber ve tavan süslemesi yapının önemini artırmaktadır. Halen Cami olarak işlevini sürdürmektedir.
Tescil Kararı Trabzon K.T.V.K.B.K 28.06.2011/3499