­ BAKIR | Kültür Portalı

Bakır - Giresun

Dünyanın bilinen en eski el sanatlarından biri olan bakırcılık Giresun’da bugünde varlığını sürdüren önemli geleneksel el sanatlarımızdan biridir. Bakır esnafının bulunduğu "Bakırcılar Çarşısı" olarak bilinen Kazancılar Yokuşu, sultan selim mahallesinde tarihi dokusu büyük oranda bozulmuş olsa da bazı ticaret yapıları günümüze kadar ulaşan mekanlarda üretim yaptığı görülmektedir.  Bakırın biçimlendirilmesi için döğme tekniği kullanarak yapılan ve Giresun’a has olan bakır ürünlerinin başında, Giresun  İbriği, Giresun Tavası, Fındık Mangalı gibi sanat değeri taşıyan ürünler yer almaktadır. Bu ürünler dışında güğüm, tencere, kazan, tepsi, sini, tas, tabak, bakraç, maşrapa, süzgeç, kevgir gibi ev eşyaları da bulunmaktadır.  İlimizden küçük bir hatıra olarak götüreceğiniz Giresun’a öz bakırlardan yapılmış el yapımı hediyelik eşyalarınızı iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Görüntülenme Sayısı : 4520    Eklenme Tarihi : 21 Ağustos 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 31 Mayıs 2018 Perşembe