­ BAL | Kültür Portalı

Bal - Bitlis

Bitlis en köklü ve eski bal üretim merkezlerinden biridir. Bitlis de üretilen ballar genel olarak geven ve kekik yaylalarının balları olduğu için bu bitkilerin şifalı özelliklerini de kendi bünyesinde barındırmaktadır. Bitlis balı genel olarak fenni kovan ve kasnak olarak tabir edilen etrafı özel bir çamur ile sıvanan silindir şeklindeki kovanlarda üretilmektedir. Bitlis karakovan balı yörede ve yurtgenelinde kendine has özellikleri ile ünlüdür. Bitlis Karakovan balının En önemli özelliği 2 bin 500 metre yükseklikteki endemik bitki türlerinden beslenen arılarda elde edilmesi. Tabii ve katkısız karakovan balımızın çok güzel bir tadı, lezzeti ve kokusu vardır. Herhangi bir yapay madde içermez. İnsan sağlığı açısından çok faydaları vardır. Bitlis karakovan balı yörede ve yurtgenelinde kendine has özellikleri ile ünlüdür. Tabii ve katkısız karakovan balımızın çok güzel bir tadı, lezzeti ve kokusu vardır. Herhangi bir yapay madde içermez. İnsan sağlığı açısından çok faydaları vardır.
Gıda
Görüntülenme Sayısı : 5767    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 25 Mayıs 2017 Perşembe