­ BIÇAK | Kültür Portalı

Bıçak - Sinop

Sinop’ ta ÖZEKES ve YILMAZ aileleri tarafından başlatılan el yapımı bıçak üretimi günümüzde ÖZEKES ailesinin dördüncü kuşak ustaları tarafından devam ettirilmektedir. İlk dedeleri Hüseyin Usta tarafından 1890 yılında bir hobi olarak başlayan bu sanat zamanla ilerlemiş ve el yapımı bıçaklar bugün Sinop’un tanıtımına büyük katkı sağlayan el sanatlarından biri olmuştur. Bıçakların yapımında yüksek karbonlu İsveç takım çeliği, saplarının yapımında ise manda, geyik boyunuzu, gül ağacı kökü kullanılmaktadır. Korkuluk ve tepe malzemesi kaliteli pirinçten, kınları ise kaliteli sığır derisinden yapılmaktadır. Bıçaklar, dekoratif bıçaklar, mutfak bıçakları ve av bıçağı olarak üretilmektedir. KAYNAK: Sinop Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sinop El Sanatları Broşürü, Sinop

Hediyelik Eşya
Görüntülenme Sayısı : 7457    Eklenme Tarihi : 09 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 11 Aralık 2017 Pazartesi