­ FIĞLA BARDAĞI | Kültür Portalı

Fığla Bardağı - Antalya

Fığla bardağı Korkuteli ilçesi Çomaklı Mahallesinde bölgeye has çam ağacından imal edilen, suyu taşımak ve muhafaza etmek amacıyla kullanılan bir kaptır. Bardağın ortasında boğaz (boyun) etrafında iki ya da dört tane ülük (su içilen yer) bulunmaktadır. Bardağın büyüğüne “senek” adı da verilir. Fığla bardağı, turistik eşya olarak da satılmakta ilçenin ve köyün tanınmasında önemli bir yer teşkil etmektedir. Kaynak: Davulcu, Mahmut - Tokat, M. - Yörür, S. (2015), Antalya'da Yaşayan Geleneksel Meslek, Sanat ve Zanaatlar-The Living Traditional Professions, Arts and Handicrafts of Antalya, Antalya: Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Yayınları.

Görüntülenme Sayısı : 6937    Eklenme Tarihi : 13 Ocak 2016 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 18 Ekim 2017 Çarşamba