­ GÜLSUYU | Kültür Portalı

Gülsuyu - Isparta

Gül yağı üretimi esasında elde edilen yağlı suyun (mayanın) bire bir oranında damıtılmış, saf, temiz ve sıcak su ile karıştırılması sonucunda elde edilen gül kokulu doğal sudur. Doğal olarak üretilen gül suları defalarca filitreden geçirilerek, şişelere dolumu yapılır ve ambalajlanıp satışa sunulur. Gül sularının doğal olması, zararlı madde içermemesi nedeniyle bazı yiyecek maddeleri ve tatlılarda aroma olarak, cildi besleyici ve dokuları gerginleştirici özelliği nedeniyle vücut ve makyaj temizliğinde kullanılmaktadır. Gülsuyu, Rose Damascena (Yağ Gülü) patellerinin basınç altında su buharı destilasyonu (damıtılması) metodu ile gül yağı üretimi sırasında elde edilen bir yan ürünüdür. 

 

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 2246    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 03 Kasım 2021 Çarşamba