­ KIRKLARELİ PEYNİRİ | Kültür Portalı

Kırklareli Peyniri - Kırklareli

Kırklareli peyniri; İl’in orman ve çayırlarında beslenen inek, koyun ve keçi sütünden imal edilir. Kırklareli caddelerinde peynir üretimine paralel olarak, pek çok satış noktası da görmek mümkün. Lezzetinin üst seviyede, fiyatının ise herkesin alım gücüne uygun seviyede olduğu Kırklareli peyniri, yapılıp tenekeye konduktan sonra en az 6 ay buzhanede bekletilir, sonra satışa sunulur. Yalnız koyun sütünden yapılanı olduğu gibi, koyun sütüne %15 oranında keçi sütü karıştırılarak yapılanı ve sade inek sütünden yapılan sert ve yumuşak peynirleri her zaman bulmak mümkün. Peynir imalatında katkı maddesi kullanılmaz. Doğal yolla üretilmiş maya kullanılır. Kırklareli beyaz peynirinin yanında, eskilerin kaşkaval dediği, bu gün kaşar olarak bilinen peynir de üretilmektedir Kırklareli mandıralarında.

Görüntülenme Sayısı : 5271    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Ocak 2018 Pazartesi