­ NE ALINIR? | Kültür Portalı

Ne Alınır? - İzmir

İzmir tarihi Kemeraltı çarşısı her tür ihtiyacın karşılanabileceği büyük bir açık hava alışveriş merkezidir. Modern mağazalardan geleneksel el sanatlarının icra edildiği küçük işliklere kadar her çeşit dükkanın bulunduğu keyifli bir gezi noktasıdır. İzmir’e özgü nazar boncuğu ve izmir'i hatırlatacak hediyelik eşyalardır. Kordonboyu ve Alsancak dünyaca ünlü markaların bulunduğu modern alışveriş caddeleridir. Balçova, Bornova, Gaziemir ve Karşıyaka'daki büyük AVM’lerin bulunduğu, bu mekânlarda hem alışveriş yapma, hem de kahvelerinde, restoranlarında, sinemalarında keyifli bir gün geçirme imkânı veren semtlerdir. Dünyaca ünlü Bergama halıları, Menemen testileri, Tire yöresine has keçe ürünler, Ödemiş iğne oyaları İzmirden götürebilecek hatıra ürünlerdir. Ayrıca deri ürünlerini uygun fiyatlara bulabileceğiniz bir şehirdir.

Görüntülenme Sayısı : 4957    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 17 Ekim 2017 Salı