­ PERVARİ BALI | Kültür Portalı

Pervari Balı - Siirt

Karakovan Pervari Balı

Pervari balı kalitesinin en önemli göstergelerinden biride yüzlerce çiçek ve bitkinin meydana getirdiği flora çeşitliliği ile ortaya çıkmaktadır. Ülkemizin şirin illerinden biri olan Siirt Pervari ilçesinin dağlık kesimlerinde üretilmekte olan bal Türkiye’nin en değerli karakovan balları arasında yer almaktadır. Pervari Balı, geçtiğimiz yıllarda tescil edilip, patentli bir ürün haline getirilmiştir.

Pervari karakovan balı faydaları kokusunda damaklara ayrı bir lezzet katan meşhur bal bir hastalığa iyi geliyor. Pervari balını diğer ballardan ayıran diğer bir önemli özelliği ise, geleneksel usullerle uygun olarak karakovan ve örme sepetlerde imal edilmesidir. Siirt Karakovan Pervari Balının diğer birçok yöremizde üretilen sarı renkli bala göre daha beyazımsı rengindedir..

Pervari balı yoğunluğu çok, akışkanlığı sürekli olmalıdır. G erçek Pervari balının kokusu yoktur, kıvamı biraz daha katıdır. Siirt Pervari karakovan balı üretiminde kesinlik şeker veya herhangi katkı maddesi kullanılmamaktadır.

Ülkemizin en önemli bal çeşitlerinden biridir. Binlerce bitki ve çiçeğin meydana getirdiği bol, zengin florası ile arıların peteklere boşaldığı balın kalitesinden en önemli göstergesidir.

Karakovan balı ülkemizin en önemli bal çeşitlerinden biridir. Binlerce bitki ve çiçeğin meydana getirdiği bol zengin florası ile arıların peteklere boşaldığı balın kalitesinden en önemli göstergesidir. Önceli Siirt Pervari ilçesinin Anadolu'da yüzyıllardır geleneksel yollarla üretilen karakovan balı ülkemizde doğa dostu ürünlerin son örneklerinden biridir. Karakovan bu topraklarda yüzyıllardır lezzet dağıtmaya devam ediyor. Karakovan balı bu özelliği nedenli ile yıllarca Osmanlı saraylarının sofrasında vazgeçilmez bir yere sahipti. karakovan balı 2600 rakım yükseklikteki Herekol Dağı eteklerinde ve Çemekare Yaylasında bölgeye has birçok bitki florasından doğal olarak arıların insan eli değmeden ürettikleri özel karakovan balıdır. Karakovan balı insan vücuduna çok faydalıdır. Karakovan balı Siirt’te doğal yöntemlerle üretilir, el değmeden hazırlanır. Karakovan balı arının kendi peteğine boşalmasıyla oluşur.

Pervari balı insan vücudunda çok faydalıdır. Pervari balı öksürük için kullanıldığı zaman mükemmel ve inanılmaz etkilerini hemen gösterir.

Görüntülenme Sayısı : 4213    Eklenme Tarihi : 11 Eylül 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Eylül 2019 Çarşamba