­ SERİK BIÇAĞI | Kültür Portalı

Serik Bıçağı - Antalya

Bir sapla bu sapa geçirilmiş kesici bir ağzı bulunan kesme aygıtına “bıçak”, bu aygıtı yapan ustalara da “bıçakçı” denmektedir. Antalya’da geleneksel teknik, yöntem ve malzemelerle bıçak üretiminin yapıldığı önemli merkezlerden birisi de Serik’tir. Serik bıçağı olarak isim yapmış olan bu ürünlerin namlu kısmı çelik, sap kısmı ise boynuzdan imal edilmektedir. Bıçak ustaları çakı bıçağının yanı sıra kurban bıçağı, av bıçağı ve mutfak bıçağı üretimi de yapmaktadır. Kaynak: Davulcu, Mahmut - Tokat, M. - Yörür, S. (2015), Antalya'da Yaşayan Geleneksel Meslek, Sanat ve Zanaatlar-The Living Traditional Professions, Arts and Handicrafts of Antalya, Antalya: Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Yayınları.

Görüntülenme Sayısı : 11658    Eklenme Tarihi : 13 Ocak 2016 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 18 Ekim 2017 Çarşamba