­ TEKİRDAĞ YAPINCAK SALAMURA ASMA YAPRAĞI | Kültür Portalı

Tekirdağ Yapıncak Salamura Asma Yaprağı - Tekirdağ

Bölgemizde asma sadece üzümü için yetiştirilmemektedir. Yapıncak cinsi üzümün asma yaprağı Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden zeytinyağlı sarmaların ana malzemesi olarak tercih edilmektedir. Asma yaprağını meyvesinden daha pahalı hale getiren en önemli özelliği ise tüysüzlüğü ve ince narin yapısıdır. Dünyaca meşhur Tokat yaprağıyla yarışacak lezzetteki Yapıncak asma yaprağının ünü Trakya'yı aşmaya başlamıştır.

Tekirdağ Yapıncak Salamura Asma Yaprağı coğrafi işaret başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni'nde yayımlanmasının ardından 28 Ekim 2020 tarihinde tescile hak kazanmıştır.

Kaynak: Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3308    Eklenme Tarihi : 12 Mayıs 2020 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Kasım 2020 Perşembe