Abugannuc - Hatay
Patlıcanlar domatesler, biberler ateşte közlenir iyice piştikten sonra kabukları soyulur. Püre haline getirilip karıştırılır. Sarımsaklar dövülerek püreye karıştırılır. Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz karıştırılarak yapılır. Kaynak: KALAYCIOĞLU, M. (Ocak 1998) Hatay Halk Bilimi İhsan Ofset, Hatay Gazetesi ve Antakya Halk Oyunları Merkezi.
ABAGANNUŞ
Kaynak: Hatay İl Kültür Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacıları Ekibi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6309
Eklenme Tarihi :
01 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
23 Ocak 2018 Salı