­ HAMURSUZ TATLISI | Kültür Portalı

Hamursuz Tatlısı - Sinop

• yağ
  • şeker
  • limon

Hamursuz Tatlısı Yapılışı:

Yumurta, süt ve un karıştırılarak tatlı hamuru yumuşaklığında hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur biraz dinlendirildikten sonra ufak parçalara bölünür. Bir miktar un ve nişasta birbirine karıştırılır ve bu karışım ile yufkalar açılır. Açılan yufkaların her iki tarafı da sacda hafif kızarana dek pişirilir ve ayrı bir tepsinin içine su konur. Başka bir tepsi ise yağlanır. Yufkalar su dolu tepsiye batırılıp çıkarılarak yağlanmış tepsiye üst üste döşenir. Yalnız her yufkanın arası sıvıyağ ile yağlanmalı ve kırık ceviz serpilmelidir. İşlem bittikten sonra üzeri yağlanıp börek şeklinde kesilerek fırına verilir. O arada tatlı şerbeti hazırlanır. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti yedirilerek dökülür. Yalnız burada dikkat edilecek husus birinin sıcak, birinin soğuk olmasıdır.

Kaynak: Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Sinop Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 12342    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2020 Perşembe