Ayranlı Çorba - Giresun
Ayranlı Çorba Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı fasulye
- Tuz
- Dereotu
- Yeteri kadar kıvamlı ayran
Ayranlı Çorba Nasıl Yapılır
Buğday, nohut ve fasulye akşamdan ayrı ayrı ıslatılır. Ertesi günü üçü birlikte soğuk suyla ile bir tencereye konulur ve iyice pişirilir. Tuzu eklenir. Soğuduktan sonra içine ayran konur, dereotu doğranarak servis yapılır. Arzu edilirse soğan ve salça yağda kavrulup çorbanın üzerine nane ilave edilerek de servis yapılır.
Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı
Ayranlı Çorba
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4520
Eklenme Tarihi :
06 Mart 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
16 Şubat 2023 Perşembe