­ AYRANLI ÇORBA | Kültür Portalı

Ayranlı Çorba - Giresun

Ayranlı Çorba Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı fasulye
  • Tuz
  • Dereotu
  • Yeteri kadar kıvamlı ayran

Ayranlı Çorba Nasıl Yapılır

Buğday, nohut ve fasulye akşamdan ayrı ayrı ıslatılır. Ertesi günü üçü birlikte soğuk suyla ile bir tencereye konulur ve iyice pişirilir. Tuzu eklenir. Soğuduktan sonra içine ayran konur, dereotu doğranarak servis yapılır. Arzu edilirse soğan ve salça yağda kavrulup çorbanın üzerine nane ilave edilerek de servis yapılır.

Kaynak: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Giresun Yemekleri Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 4520    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Şubat 2023 Perşembe