Guymak - Karaman
Guymak Tarifi
8 kişilik
Guymak İçin Gerekli Malzemeler Nedir?
- 500 gr. kaymak,
- 250 ml. süt,
- 400 gr. un,
- 800 gr. şeker,
- 750 ml. su,
- 5ml. limon suyu,
- 50 gr. bal.
Guymak Nasıl Yapılır?
Kaymak, un ve süt birlikte karıştırılarak pembemsi bir renk alana kadar yarım saat kavrulur. Kavrulan bu karışım orta boy bir tepsiye yayılarak fırında 15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Diğer taraftan şeker su bal ve limon ile hazırladığımız şurup, fırından çıkan tatlının üzerine sıcak olarak dökülür. Şurup çektikten sonra dilimlenerek servis yapılır.
İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset
Guymak
Görsel Sahibi: Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7048
Eklenme Tarihi :
14 Ocak 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
14 Mayıs 2019 Salı