Cevizli Erişte - Niğde
Cevizli Erişte İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 3 su bardağı evde kesilmiş makarnalık erişte
- 3 kaşık tereyağı
- 1 bardak ufalanmış beyaz peynir
- 1 bardak ceviz içi
- 8 bardak su
- Bir bağ maydanoz
- Yeteri kadar tuz
Cevizli Erişte Yapılışı:
Büyükçe bir tencerede su iyice kaynatılır. Tuz atılır. Erişteler bu kaynayan suya salınır. Erişteler yumuşadığında süzgece çıkarılır. Soğuk sudan geçirilir. Süzülen erişteler tencerede eritilen tereyağı ile harmanlanır. Sığ bir tepsiye alınarak kaşıkla düzeltilerek yerleştirilir. Üstüne önce ufalanmış beyaz peynir, sonra da iri dövülmüş bol ceviz serilir. Maydanozla süslenerek servise hazırlanır.
Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Niğde Geleneksel Mutfak
Cevizli Erişte
Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4769
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2016 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
30 Mart 2020 Pazartesi