­ ÇİĞDEM PİLAVI | Kültür Portalı

Çiğdem Pilavı - Yozgat

Çiğdem Pilavı için Gerekli Malzemeler: (8-10 kişilik)

  • 4 kase bulgur
  • 1 kase tere yağı
  • 8 kase tavuk suyu
  • 1 kase çiğdem

Çiğdem Pilavı Yapılışı:

Tereyağı bir tavada eritilir. Bulgur, bu yağ ile biraz kavrulduktan sonra tavuk suyu ilave edilir. Piştikten sonra üzerine çiğdemin kök kısmı ve çiçeği ilave edilir. Dinlenmeye bırakılır.

Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivinden

Yozgat Geleneksel Mutfak

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 16561    Eklenme Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 02 Nisan 2020 Perşembe