Çiğleme - Aksaray
Çiğleme Malzemeleri Nelerdir
- 500 g un
- 2 bardak su,
- 250 g taze kaymak
- tuz
Çiğleme Nasıl Yapılır
Un ile su hamur haline getirilir. 15 dakika dinlenen hamur merdane ile küçük yuvarlak şeklinde açılır. Arasında bir tatlı kaşığı kaymak ilave edilip kapatılır. Tavada kısık ateşte çevrilerek pişirilir. Tekrar üzerine kaymak ilave edilerek servis yapılır.
çiğleme
Görsel Sahibi: Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11375
Eklenme Tarihi :
27 Aralık 2012 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2022 Çarşamba