Nokul - Çankırı
Nokul Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Nokul Nasıl Yapılır
Ilık süt ve diğer malzemelerin hepsi karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Uzun silindir biçiminde yuvarlanır. Üzerine hafif bastırılır, verev şeklinde bıçakla kesilir. Tepsiye dizilir, üzerine çatalla şekil verilip yumurta sarısı sürülür ve fırında 200 ºC ‘de üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü
NOKUL
af:
Görsel Sahibi: M.Kemal KARATATAR
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5644
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2014 Salı
Güncellenme Tarihi :
24 Ağustos 2022 Çarşamba