­ NOKUL | Kültür Portalı

Nokul - Çankırı

Nokul Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Nokul Nasıl Yapılır

Ilık süt ve diğer malzemelerin hepsi karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Uzun silindir biçiminde yuvarlanır. Üzerine hafif bastırılır, verev şeklinde bıçakla kesilir. Tepsiye dizilir, üzerine çatalla şekil verilip yumurta sarısı sürülür ve fırında 200 ºC ‘de üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü

Görüntülenme Sayısı : 5935    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2014 Salı    Güncellenme Tarihi : 24 Ağustos 2022 Çarşamba