İçli Köfte - Gaziantep
İçli Köfte Malzemeleri Nelerdir
Köfte için:
- 500 g yağsız kıyma
- 4 su bardağı simit
- 2 baş soğan
- 2 yemek kaşığı un (isteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
İçi İçin:
- 500 g orta yağlı zırh kıyma
- 4 baş orta boy soğan
- 2 su bardağı ceviz içi
- 1 yemek kaşığı sadeyağ
- Kızartmak için yeterince zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Yenibahar
İçli Köfte Nasıl Yapılır
Kıyma biraz yağ ilave edilerek kavrulur, ince kıyılmış soğanlar ilave edilir kıyma iyice kavrulunca ocaktan alınır. Kıyılmış ceviz içi ve baharatlarla karıştırılarak soğumaya bırakılır. Simit (ince bulgur) 2 su bardağı su ile ıslatılarak yumuşatılır 10–15 dakika bekledikten sonra ufak doğranmış soğan, tuz, kırmızıbiber ve kıyma konularak yoğrulur. Köfte kıvamına gelince köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılarak önce yoğrulan kapta sonra elde biraz yumuşatılır. Avuç içerisine fincan gibi oyulur oyulan kısma hazırlanan iç konularak ağzı düzgün bir şekilde kapatılır köftelere konik bir şekil verilerek tepsiye dizilir. Tepsiye dizilen köfteler kurumaması için üzeri bir bezle örtülür. Hazırlanan köfteler kızgın yağda kızartılarak sıcak servis yapılır.
İçli Köfte
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İçli Köfte
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İçli Köfte
Görsel Sahibi: Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlğü
İçli Köfte
Görsel Sahibi: 1
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5245
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
09 Ocak 2023 Pazartesi