­ AKGELİN PİLAVI | Kültür Portalı

Akgelin Pilavı - Isparta

Akgelin Pilavı Malzemeleri Nelerdir                                                                                     

 6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20 dakika        

  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Kızartılmış kaymak yağı
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Akglin Pilavı Nasıl Yapılır

Bir tencere içerisine su, sıvı yağ ve tuz konularak kaynamaya bırakılır. Kaynayınca içerisine bulgur ilave edilerek pişirilir. Biraz dinlendirilerek servis tabağına alınan pilavın üzerine kızartılmış kaymak yağı dökülerek servis yapılır.   

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2731    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Ağustos 2023 Salı