Dan Aşı - Malatya
Dan Aşı Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg çelem (şalgam)
- 2 baş soğan
- 100 g muhaşer
- 50 g kavurma
- 1 kg bulgur
- 150 g yağ
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık erik ekşisi
- Tuz
- Kırmızı biber
Dan Aşı Nasıl Yapılır
Çelemler temizce yıkanır, kabukları soyularak kare biçiminde ince ince doğranır. 2 litre kaynar su içine muhaşerle birlikte çelemler konulur. Biraz piştikten sonra bulgur ilave edilir. Yeteri kadar tuzu da bu arada konur. Normal ateşte pişmesi sağlanır. Ayrı bir tavada yağ, kavurma, soğan, domates salçası, kırmızı biber pembeleşinceye kadar kızartılır. Bir kaşık da erik ekşisi ilave edilir. Kızartılmış bu karışım kaynayan çelem ve muhaşer tenceresine aktarılır. Ağzı kapatılarak 30 dk. küllü ateşte veya orta halli ateşte pişirilir. Kaynayıncaya kadar bekletilir ve servis yapılır.
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1163
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
02 Ağustos 2024 Cuma