­ ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE | Kültür Portalı

Ispanaklı Ekşili Köfte - Malatya

• 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı erik ekşisi
  • 1-2 yemek kaşığı kef
Yapılışı:
Soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın. Geniş bir tencerede yağla birlikte kavurun. Üzerine sulandırılmış salça ilave edin. Yağla biraz çevirdikten sonra üzerine 7-8 su bardağı su koyun. Ayıklanmış mercimek de ilave ederek kapağı kapatıp haşlanmaya bırakın. Diğer taraftan yarmayı;  tuz ve su ilavesi ile yoğurarak bir hamur yapın. Nohut büyüklüğünde yuvarlayın. Pişen mercimeğe tuzla birlikte ilave edin. Erik ekşisi koyup, köfteler pişince ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış ıspanakları ilave edin. Kef karıştırarak köftelerin tam pişmesi ile ateşten alıp sıcak olarak servis yapın. Bazı ilçelerde bu yemek salça kullanılmadan pişirilir. Çorbalarda olduğu gibi ateşten alınmadan önce ½ kg yoğurt, bir kaşık unla karıştırılarak köfteye katılır. Soğan, yağla ayrı bir kapta kavrulup pişen yemeğin üzerine de gezdirilir. Genelde yeşil veya kuru soğanla birlikte yenilir.

Görüntülenme Sayısı : 8378    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 09 Nisan 2020 Perşembe