­ ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE | Kültür Portalı

Ispanaklı Ekşili Köfte - Malatya

• 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı erik ekşisi
  • 1-2 yemek kaşığı kef
Ispanaklı Ekşili Köfte Nasıl Yapılır

Soğanları yemeklik olacak şekilde doğranır. Geniş bir tencerede yağla birlikte kavrulur. Üzerine sulandırılmış salça ilave edin. Yağla biraz çevirdikten sonra üzerine 7-8 su bardağı su eklenir. Ayıklanmış mercimek de ilave ederek kapağı kapatıp haşlanmaya bırakılır. Diğer taraftan yarma tuz ve su ile yoğurarak bir hamur yapılır. Nohut büyüklüğünde yuvarlanır. Pişen mercimeğe tuzla birlikte ilave edilir. Erik ekşisi koyup, köfteler pişince ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış ıspanaklar ilave edilir. Kef karıştırarak köftelerin tam pişmesi ile ateşten alıp sıcak olarak servis yapılır. Bazı ilçelerde bu yemek salça kullanılmadan pişirilir. Çorbalarda olduğu gibi ateşten alınmadan önce ½ kg yoğurt, bir kaşık unla karıştırılarak köfteye katılır. Soğan, yağla ayrı bir kapta kavrulup pişen yemeğin üzerine de gezdirilir. Genelde yeşil veya kuru soğanla birlikte yenilir.

Görüntülenme Sayısı : 9246    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 22 Mayıs 2024 Çarşamba