Düğün Çorbası - Ankara
Düğün Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 2 kg yoğurt
- 2 adet yumurta
- ½ kg yarma
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı nohut (Akşamdan ıslatılmış)
- Tuz
Sosu İçin:
- Tereyağı
- Nane
- Kırmızı toz biber
Düğün Çorbası Nasıl Yapılır
Bir tencere içine yoğurt, yumurta ve un konularak iyice karıştırılır. İçine yarma, nohut, tuz ilave edilerek tekrar karıştırılıp ocağa alınır. Ocakta bir tahta kaşık ile kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alınır. Yarma ve nohut iyice pişene kadar işlem devam eder. Başka bir yerde ise yağda pul biber hafif pembeleştirilip üzerine dökülerek servis yapılır.
Düğün çorbası
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5041
Eklenme Tarihi :
03 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
20 Ocak 2022 Perşembe