Düğün Helvası - Bartın
Düğün helvasına "Un Helvası" da denilmektedir.
Düğün Helvası Malzemeleri Nelerdir
- Yarım kg mısır unu
- 1 kg beyaz un
Şerbeti İçin
- 1 kg şeker
- 4 su bardağı su
Düğün Helvası Nasıl Yapılır
Teflon tavada mısır unu ve beyaz un ayrı ayrı kavrulur. Kavrulan unlar bir kaba alınarak karıştırılır. Ayrı bir kapta hazırlanan şerbet ılıdıktan sonra unlara yavaş yavaş dökülür ve karıştırılır. Elle yoğrularak ceviz büyüklüğünde toplar haline getirilir.
NOT: Bartın düğünlerinde Perşembe günleri “ Helva Karması” adı verilen bir eğlencede yapılıp dağıtılırdı.
Kaynak: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Düğün Helvası
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7827
Eklenme Tarihi :
04 Ekim 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı