­ DÜĞÜN HELVASI | Kültür Portalı

Düğün Helvası - Bartın

Düğün helvasına "Un Helvası" da denilmektedir.

Düğün Helvası Malzemeleri Nelerdir

  • Yarım kg mısır unu
  • 1 kg beyaz un

       Şerbeti İçin

  • 1 kg şeker
  • 4 su bardağı su

Düğün Helvası Nasıl Yapılır

Teflon tavada mısır unu ve beyaz un ayrı ayrı kavrulur. Kavrulan unlar bir kaba alınarak karıştırılır. Ayrı bir kapta hazırlanan şerbet ılıdıktan sonra unlara yavaş yavaş dökülür ve karıştırılır. Elle yoğrularak ceviz büyüklüğünde toplar haline getirilir.

NOT: Bartın düğünlerinde Perşembe günleri “ Helva Karması” adı verilen bir eğlencede yapılıp dağıtılırdı.

Kaynak: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 7827    Eklenme Tarihi : 04 Ekim 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı