­ ETLİ KURU FASULYE | Kültür Portalı

Etli Kuru Fasulye - Denizli

Etli Kuru Fasulye Malzemeleri Nelerdir

  • 3 su bardağı kuru fasulye
  • 500 g kuzu eti
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 5 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır

Kuru fasulye bir kapta bir saat haşlanır. Ayrı bir kapta kuşbaşı doğranmış kuzu eti ve soğan kavrulup üzerine salça, kırmızı toz biber su ve tuz koyulur. Sıvı yağ ve fasulyelerde ilave edilerek kaynamaya bırakılır. 

Tarif: Elif KANDEMİR Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 5117    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 10 Kasım 2022 Perşembe