­ YAKASAL BÖREĞİ | Kültür Portalı

Yakasal Böreği - Amasya

Yakasal Böreği Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg un
  • Alabildiği kadar su
  • Tuz
  • 250 g tereyağ
  • 10 adet çırpılmış yumurta

Yakasal Böreği Nasıl Yapılır

Un, su ve tuz birlikte yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hamur 1,5 cm kalınlığında oklava ile açılıp üzerine eritilmiş tereyağ sürülerek rulo şeklinde kapatılır. Rulo hamur üçe bölünür. 3 beze haline getirilir. 3 bezede ayrı ayrı oklava ile sini büyüklüğünde açılır. Yağlanmış tepsiye açılmış hamur yerleştirilir. 1. ve 2. yufkanın arası yağlanarak 2. yufkanın üzerine çırpılmış yumurtalar dökülür ve dağıtılır. Üçüncü yufkada üzerine serilir. Üzeri eritilmiş tereyağ ile yağlanır. Ocakta sini döndürülerek kızartılır. Böreğin altı kızartıldıktan sonra üstü aynı şekilde kızartılır ve servis yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 4553    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı