Fındıklı Ballı Yufka Böreği - Ordu
Fındıklı Ballı Yufka Böreği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 6 adet kuru yufka
- kavrulmuş çekilmiş fındık
- sıvı yağ
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Fındıklı Ballı Yufka Böreği Nasıl Hazırlanır?
Teflon tavada yağ hafifçe kızdırılır, 3 adet kuru yufka tek tek ıslatılarak yağlanmış tavaya üst üste dizilir. Arasına kavrulmuş fındık dökülür kalan 3 yufka da yine ıslatılarak kavrulmuş fındığın üzerine dizilir.Yufkaların altı tamamen kızardıktan sonra düz bir kapak yardımıyla börek ters çevrilir. Tavaya aynı şekilde sıvı yağ dökülür. Börek Kapak yardımıyla tavaya yerleştirilir. Kızarma işlemi tamamlanınca börek servis tabağına alınır. Kare şeklinde dilimlenir. Hazırlanan bal yufkanın üzerine dökülerek böreğin balı çekmesi beklenir ve servis yapılır.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Fındıklı Ballı Yufka Böreği
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7122
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
13 Haziran 2019 Perşembe