Harput Köfte - Elazığ
Harput Köfte Malzemeleri Nelerdir
- 500 g kıyma
- 1 kuru soğan
- 400 g köftelik bulgur
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Bir tutam mor reyhan
- Yarım demet maydanoz
- 1 Tatlı Kaşığı pul biber
- Tuz
Harput Köfte Sosu için Malzemeler Nelerdir
- 1 çorba kaşığı domates salçası veya 1 domates rendesi
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
Yoğurma leğenine kuru soğan rendelenir. Tuz, biber salçası, reyhan, pul biber ve kıyma katılıp elle ovulur. Üzerine köftelik bulgur ilave edilir yoğrulur. Maydanoz ince ince kıyılır karıştırılır. İyice yoğrulan karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlanır. Sonra sağ elinizin baş parmağı ile orta parmak arasına alın sol elinizin orta parmağı avuç içine gelecek şekilde alınır, Köftelere tekerlek şekli verilir. Bir tencereye tereyağı ve salça (ya da domates rendesi) koyulur, biraz pişirildikten sonra bir kase su ilave edilir. Su kaynadığında köfteler alınıp 15 dakika pişirilir, pişirildikten sonra artan su bir kaba koyulup süzülür. Servis yapılırken köftelerin üzerine süzülen sudan ilave edilir.
Harput Köfte
Görsel Sahibi: Servet Uygun
Harput Köfte
Görsel Sahibi: Servet UYGUN
Harput Köfte
Görsel Sahibi: Servet UYGUN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
55657
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
28 Kasım 2022 Pazartesi