­ KEREBİÇ | Kültür Portalı

Kerebiç - Mersin

Kerebiç Malzemeleri Nelerdir (10 kişilik)

Dış Harcı İçin:

  • Un (alabildiği kadar)
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta
  • 200 g yağ

İç Harcı İçin:

  • Ceviz veya Antep Fıstığı isteğe göre
  • Şeker (isteğe göre)

Kreması İçin:

  • Çöven Otu
  • Su 
  • Şeker (isteğe göre)

Kerebiç Nasıl Yapılır

Özelikle Ramazan ayında çok tüketilen bir tatlıdır. Kerebiç, içli köfte şekline getirilerek yapılan kısmın dışı irmik, yağ, karbonat ve şekerle yapılır, içine Antepfıstığı veya ceviz konulur. Hassas durum kurabiyelerin kesinlikle kızarmış olmaması gerekiyor. Kreması ise, çöven otu köklerinin bir gece suda bekletilmesinin ardından 5 saat süreyle kaynatılması sonucunda oluşan yeşil suyun köpürene dek çırpılmasıyla oluşturulur. Ancak, köpük oluştuktan sonra bol şeker ilave edilerek kıvamı arttırılır. Bu köpük içine konulan kurabiyeler üzerine tarçın dökülür.

Mersin Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 98223    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 12 Kasım 2024 Salı