Bandırma - Karabük
Bandırma Malzemleri Nelerdir
- 1 tavuk
- 1 paket bandırmalık ekmek
- Tereyağı
- Karabiber
Bandırma Nasıl Yapılır
Tavuk haşlanır. Suyu alınıp içine tereyağı konulur. Bu suya ekmekler bandırılıp çekilir. Kaşıkların üzerine konulur (Hamur olmaması için). İsteğe göre üzerine karabiber ekilerek afiyetle yenir.
Not: Eflani yöresinde üretilmiş yumuşak buğdayın taş değirmende öğütülerek nişastasının zedelenmemesi sureti ile elde edilen undan yufka açılır. Daire şeklinde açılan yufkalar tek tek sacda pişirilir. Yufkalar katlanarak 4,5 x 9 cm ebatlarında kesilir. Dikdörtgen bandırma ekmeği elde edilir.
Bandırma
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6325
Eklenme Tarihi :
28 Aralık 2012 Cuma
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2023 Salı