Bandırma - Karabük
Bandırma Tarifi
Bandırma Malzemleri Nelerdir?
-1 tavuk
-1 paket bandırmalık ekmek
-Tereyağı
-Karabiber
Bandırma Nasıl Yapılır?
Tavuk haşlanır. Suyu alınıp içine tereyağı konulur. Bu suya ekmekler bandırılıp çekilir. Kaşıkların üzerine konulur.(Hamur olmaması için)
İsteğe göre üzerine karabiber ekilerek afiyetle yenir.
Not: Eflani yöresinde üretilmiş yumuşak buğdayın taş değirmende öğütülerek nişastasının zedelenmemesi sureti ile elde edilen undan yufka açılır. Daire şeklinde açılan yufkalar tek tek sacda pişirilir. Yufkalar katlanarak 4,5 x 9 cm ebatlarında kesilir. Dikdörtgen bandırma ekmeği elde edilir.
Bandırma
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2884
Eklenme Tarihi :
28 Aralık 2012 Cuma
Güncellenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba