Koçhisar Usulü Bulgur Pilavı - Ankara
Koçhisar Usulü Bulgur Pilavı Malzemeleri Nelerdir
- 2,5 su bardağı bulgur
- 5 su bardağı haşlanmış tavuk suyu
- 4 adet domates
- 4 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Koçhisar Usulü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır
Tereyağı eritilir, domates ve yeşil biber doğranarak tere yağında kavrulur. Üzerine bulgur eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Et suyu ilave edilip kısık ateşte bulgurun üzerindeki su çekinceye kadar pişirilir. Pişirme işlemi bittikten sonra ocaktan indirilir ve 10 dakika demlenmeye bırakılır.
Servis Şekli: Yemek kabı içerisinde veya yufka ekmeği üzerine dökülerek servis yapılır.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Koçhisar Usulü Bulgur Pilavı
Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5635
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
20 Ocak 2022 Perşembe