­ YALVAÇ USULÜ KEŞKEK | Kültür Portalı

Yalvaç Usulü Keşkek - Isparta

Yalvaç Usulü Keşkek Malzemeleri Nelerdir                                                                                         

6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 10 saat

  • 4 su bardağı kepeksiz dövme buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • Tuz 
  • Su
  • Yarım kg yöresel pastırma (ya da 1,5 kg kemikli et)

Yalvaç Usulü Keşkek Nasıl Yapılır

Çömleğin tabanına pastırma konulur. Bir gün önceden ıslatılmış buğday ve nohut ilave edilir. Tuz atılır. Çömlek ağzına kadar su ile doldurulur. Kapağı kapatılır. Kapak kenarları hamur ile sıvanır (hava alması engellenir). Akşam saatlerinde ateş yanmayan sıcak fırına konulur. Sabah erken saatlerde fırından alınır. Sıcak sıcak servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 6454    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Haziran 2023 Salı