­ MADIMAK YEMEĞİ | Kültür Portalı

Madımak Yemeği - Yozgat

Madımak Yemeği İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1.5 kg  madımak
  • Bir kase yoğurt 
  • 150 gr pastırma
  • Bir - iki diş sarımsak 
  • Tuz, biber,
  • Yeterince sıvı yağ
  • Salça

Madımak Yemeği Yapılışı:

1.5 kg  madımak temizlendikten sonra satırla kıyılarak iyice küçültülür. Bir tencereye yağ, salça, pastırma konularak kavrulur. Kıyılan madımak üzerine ilave edilir. 15 dakika pişirildikten sonra servis yapılır. Sarımsaklanmış yoğurt isteğe göre sos olarak kullanılır.

Kaynak: Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Yozgat Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 14324    Eklenme Tarihi : 25 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 17 Nisan 2020 Cuma