­ KESME ÇORBA | Kültür Portalı

Kesme Çorba - Kars

Kesme Çorba Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım limon
  • 1 tutam taze Nnane
  • Tuz
  • Su

Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Kesme Çorba Nasıl Yapılır

Yumurta, tuz ve su ile hamur yoğurulur. Elde edilen hamur 1 cm. kalınlığında açılır. Hamur kesme ruletiyle ya da bıçakla önce ince şeritler kesilir, sonra diğer taraftan da kesilerek küçük küpler elde edilir. Haşlanmış mercimek sıcak suya koyulur ve hamurlar ilave edip kaynatılır. Terbiyesi için yoğurt, un ve yarım limon suyu karıştırılır. Önce soğuk su sonra sıcak su verilir. Hazırlanan terbiye çorbanın içine karıştırarak ilave edilir. Kaynayınca altı kapatılır ve servis kasesine alınır.

Görüntülenme Sayısı : 6020    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe