­ MALATYA BÖREĞİ | Kültür Portalı

Malatya Böreği - Malatya

Malatya Böreği Malzemeleri Nelerdir

  • 1.5 kg un
  • 2 yumurta
  • 1 demet maydanoz
  • 500 g beyaz peynir

Malatya Böreği Nasıl Yapılır

Önce yumurtalar unun ortasına kırılır. Beraberce yoğrulur. Bundan yufka açılır. Bir yufka dörde bölünür. Kaynar suyun içine atılır ve alınarak makarna süzgeci ters çevrilip üzerine yufka parçaları atılır. Temiz beyaz bezle bunların üzerlerine bastırılarak suları alınır. Fırın tepsisine dizilir. Tepsi yarılandığında üzerine maydanoz ve peynirden ovalanarak hazırlanan iç serilir. Tekrar üzerine yufkalar önce anlatılan işlemlerden geçirilerek serilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, dilimlenir. Fırında pişirilip servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 2624    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 22 Temmuz 2024 Pazartesi