Malatya Böreği - Malatya
Malatya Böreği Malzemeleri Nelerdir
- 1.5 kg un
- 2 yumurta
- 1 demet maydanoz
- 500 g beyaz peynir
Malatya Böreği Nasıl Yapılır
Önce yumurtalar unun ortasına kırılır. Beraberce yoğrulur. Bundan yufka açılır. Bir yufka dörde bölünür. Kaynar suyun içine atılır ve alınarak makarna süzgeci ters çevrilip üzerine yufka parçaları atılır. Temiz beyaz bezle bunların üzerlerine bastırılarak suları alınır. Fırın tepsisine dizilir. Tepsi yarılandığında üzerine maydanoz ve peynirden ovalanarak hazırlanan iç serilir. Tekrar üzerine yufkalar önce anlatılan işlemlerden geçirilerek serilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, dilimlenir. Fırında pişirilip servis yapılır.
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2624
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
22 Temmuz 2024 Pazartesi