Domalan Yemeği - Karaman
Domalan Yemeği Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg domalan mantarı
- 1/2 kg yağsız dana eti
- 5 adet yeşil sivri biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 100 g tereyağı
Domalan Yemeği Nasıl Yapılır
Dolaman Mantarı: iİlkbaharda, Mart ve Nisan aylarında havanın yağışlı geçtiği zamanda toprağı kabartarak yerini belli eden patatese benzeyen bir mantar türüdür. Domalanlar bol suda iyice yıkanarak temizlenir ve kuşbaşı olarak doğranır. Dana eti de kuşbaşı olarak doğranır. Kuru soğan, yeşil biber ve kabuğu soyulmuş domatesler de kuşbaşı olarak doğranıp, tereyağını tencerede eritirken et ilave edilir, hafif pembeleşince soğan ve yeşil biberi de ekleyerek 5 dakika çevrilir. Sonra domalan ve domatesler de ilave edilir. Salça, karabiber, tuz koyarak karıştırılır. 1 bardak su ilave edilip 45 dakika pişmeye bırakılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Karaman Geleneksel Mutfak
Domalan Mantarı
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
47795
Eklenme Tarihi :
31 Aralık 2012 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
25 Ekim 2023 Çarşamba