Mezgit Buğulama - Ordu
Mezgit Buğulama İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 kg mezgit
- 2 yeşil biber
- 1 domates
- 1/2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı
Mezgit Buğulama Nasıl Hazırlanır?
Temizlenmiş, yıkanmış mezgit balığı tuzlanıp süzgeçte biraz bekletilir. Uygun ölçüde tepsiye koyulur. Suyu üzerine eklenir, domates püre halinde doğranır ve biberler tercih edilen boyutta üzerine doğranır. 5-10 dk. normal ateşte pişen yemeğe sıvı ve tereyağı konulur ve kapağı kapatılır. Ateşin altı açılır ve harlı ateşte 15-20 dk. pişirilerek sıcak servis yapılır.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Mezgit Buğulama
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15464
Eklenme Tarihi :
28 Ağustos 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
27 Mayıs 2019 Pazartesi