Kartlaç - Zonguldak
Kartlaç
Kartlaç İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
400 gram mısır unu
50 gram yumurta
400 gram süt
20 gram ayçiçek yağı
10 gram tereyağı
kabartma tozu
tuz ve şeker
Kartlaç Nasıl Hazırlanır?
Yumurta, süt ve şekeri bir kaç dakika çırpınız. Diğer malzemeleri ilave edip yoğurunuz. Hamuru bulamaç haline getirmek için gerekirse süt ilavesi yapınız. Eritilmiş tereyağını tavaya küçük miktarlarda dökerek kısık ateşte pişiriniz. Alt tarafı piştikten sonra ters çevirerek diğer tarafını da pişiriniz.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Kartlaç (Gartlaç)
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9547
Eklenme Tarihi :
22 Ağustos 2014 Cuma
Güncellenme Tarihi :
06 Mayıs 2019 Pazartesi