­ KARTLAÇ | Kültür Portalı

Kartlaç - Zonguldak

Kartlaç

Kartlaç İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

400 gram mısır unu

50 gram yumurta

400 gram süt

20 gram ayçiçek yağı

10 gram tereyağı

kabartma tozu

tuz ve şeker

Kartlaç Nasıl Hazırlanır?

Yumurta, süt ve şekeri bir kaç dakika çırpınız. Diğer malzemeleri ilave edip yoğurunuz. Hamuru bulamaç haline getirmek için gerekirse süt ilavesi yapınız. Eritilmiş tereyağını tavaya küçük miktarlarda dökerek kısık ateşte pişiriniz. Alt tarafı piştikten sonra ters çevirerek diğer tarafını da pişiriniz.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 9547    Eklenme Tarihi : 22 Ağustos 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi