­ OVMAÇ ÇORBASI | Kültür Portalı

Ovmaç Çorbası - Çanakkale

• 1 su bardağı un
  • 7 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ovmaç Çorbası Nasıl Yapılır

Bir küçük kuru soğan küp halinde kesilir, sıvı yağ katılarak ateşe konulur. Soğan hafif pembeleşince, bir çay kaşığı salça katılır. Biraz karıştırılır. Daha sonra bu harcın üstüne 1,5 litre su eklenip, karıştırılmadan kaynamaya bırakılır. Diğer taraftan başka bir kap içinde bir su bardağı miktarındaki una, yarım bardak su katılır ve pütürlü parçalar oluşana dek birkaç dakika karıştırılır. Pütürlü parçalar halinde oluşturduğumuz un su karışımı, kaynamakta olan harcın içine azar azar eklenir. Bu ekleme esnasında bir yandan da tencere karıştırılmaya devam edilir. Unun topaklaşması engellenene kadar karıştırılır ve tuz eklenir. Yaklaşık 10 – 15 dakika pişen çorba ateşten indirilir ve servis edilir.

Görüntülenme Sayısı : 3465    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 07 Temmuz 2022 Perşembe