­ PAPA | Kültür Portalı

Papa - Ordu

Papa  (Siyah Üzüm Tatlısı) İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

4 su bardağı üzüm suyu ( kalın kabuklu siyah üzüm )

½ su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası veya mısır unu

2 yemek kaşığı soğuk su

üzerini süslemek için çekilmiş fındık

Papa Nasıl Hazırlanır?

Üzüm suyu orta bir tencereye konulur. Toz şeker tencereye eklenir. Nişasta soğuk suya çözdürülüp tencereye aktarılır. Kısık ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocaktan alınır. Servis tabağına alınarak soğutulur. Üzerine çekilmiş fındık eklenerek servis edilir.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5806    Eklenme Tarihi : 26 Ağustos 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe