Papa - Ordu
Papa (Siyah Üzüm Tatlısı) İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
4 su bardağı üzüm suyu ( kalın kabuklu siyah üzüm )
½ su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası veya mısır unu
2 yemek kaşığı soğuk su
üzerini süslemek için çekilmiş fındık
Papa Nasıl Hazırlanır?
Üzüm suyu orta bir tencereye konulur. Toz şeker tencereye eklenir. Nişasta soğuk suya çözdürülüp tencereye aktarılır. Kısık ateşte çırpma teliyle sürekli karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocaktan alınır. Servis tabağına alınarak soğutulur. Üzerine çekilmiş fındık eklenerek servis edilir.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Papa (Siyah Üzüm Tatlısı)
Görsel Sahibi:
Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6017
Eklenme Tarihi :
26 Ağustos 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
23 Mayıs 2019 Perşembe