­ PEYNİRLİ ÇÖREK (SALHİYE) | Kültür Portalı

Peynirli Çörek (Salhiye) - Siirt

MALZEMELER 4 su bardağı un 1 çay bardağı sıvıyağ Tuz Su İç harcı için Tuzsuz peynir Maydanoz Kızartmak için: Sıvıyağ HAZIRLANIŞI Un, sıvıyağ, tuz ve suyu karıştırma kabının içine alıp yoğuruyoruz. Hamuru dinlendiriyoruz. İç harcı için tuzsuz maydanoz ve doğradığımız tuzsuz peyniri karıştırıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile el büyüklüğünde açıyoruz. İçine peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Kızgın yağda kızartıp servis ediyoruz.
Görüntülenme Sayısı : 2921    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Haziran 2017 Perşembe