­ SARAY HELVASI | Kültür Portalı

Saray Helvası - Bolu

Saray Helvası Malzemeleri Nelerdir

  • 125 g margarin
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 kahve fincanı antep fıstığı

Saray Helvası Nasıl Yapılır

Bir tencere de eritilen margarinin içine un eklenip koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kavurulur. Un kavrulunca tencere ocaktan alınıp, pudra şekeri ilave edilir. Pudra şekeri ile un karıştırılıp iyice yedirilir. Helva tekrar ocağa alınıp 6 dakika pişirilip ocağın altı kapatılır. Bir tepsinin içine dökülen helva kaşık yardımı ile tepsiye yayılır. Üzeri antep fıstığı ile süslenerek baklava şeklinde kesilip soğuyunca servis yapılır.

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 18634    Eklenme Tarihi : 25 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Nisan 2022 Çarşamba