Sebzeli Güveç - Ankara
Sebzeli Güveç Malzemeleri Nelerdir
- 2 kilogram kuzu kuşbaşı veya kemikli et
- Yarım kilogram bamya
- Yarım kilogram patlıcan
- 2 orta boy soğan
- 4 domates
- 2 sivri biber
- 10 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır
Patlıcanlar dalgalı dalgalı soyulur ve tuzlu suda bekletilir. Daha sonra dörde bölünerek doğranır. Güvecin içine yerleştirilerek üzerine ayıklanmış bamyalar ve soyulmuş sarımsaklar ilave edilir. Diğer tarafta kuşbaşı veya kemikli et az suda pişirilir. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağında kavrulmuş soğan ile kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesler ve ince ince doğranmış biberler ilave edilir. 5 dakika hep birlikte kısık ateşte pişirilir. Daha sonra güveçteki sebzelerin üzerine dökülür ve bu şekilde fırına verilerek pişmesi beklenir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Sebzeli güveç
Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4195
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı