­ FIRIN KURUSU FASULYE | Kültür Portalı

Fırın Kurusu Fasulye - Giresun

Fırın Kurusu Fasulye  Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kg fırın kurusu fasulye
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 2 kaşık pirinç
  • 1 çay bardağı mısır yarması
  • 1 avuç mısır unu
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Fırın Kurusu Fasuyle Nasıl Yapılır

Fırın kurusu fasulyeler ayıklanarak haşlanır, süzülür ve doğranır. Diğer taraftan kuru fasulye ve yarma ayrı ayrı haşlanır, süzülür. Tencerede tereyağı eritilir, soğan ve salça konarak kavrulur. Kuru fasulye, yarma ve fırın kurusu fasulyeler ilave edilerek bir süre kavrulur. Üzerine sıcak su konur. Pirinç ve tuz ilave edilir. Yemek karıştırılarak mısır unu da konduktan sonra pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Afiyet Olsun.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi.

Giresun Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 7335    Eklenme Tarihi : 07 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2023 Salı