­ SU BÖREĞİ | Kültür Portalı

Su Böreği - Siirt

MALZEMELER 10 yaprak hazır su böreği hamuru 1 demet maydanoz 1 kalıp beyaz peynir 150 gr. tereyağı HAZIRLANIŞI Tepsinizi yağlayın. Altına hazır su böreği yufkanızın bir tanesini serin. Bir tane de üzeri için ayırıp tüm yufkaları sıcak suda çok az haşlayıp soğuk suya atın. Suyunu süzdürüp sıra ile büzgülü bir şekilde tepsiye döşeyin. Aralarını tereyağı ile yağlamayı unutmayın. Yarıya geldiğinizde beyaz peyniri üzerine rendeleyin. Kıyılmış maydanozu serpin. Kalan haşlanmış yufkaları döşeyin. En üstüne ayırdığınız haşlanmamış yufkayı sererek kapatın. Mümkünse ocak üstünde çevirerek değilse 180 derecelik fırında pişirin. Alt üst kızardıktan sonra ters çevirip dilimleyerek servis edin. Herkesin yapabileceği kolaylıkta ve ekonomik bir su böreği.
Görüntülenme Sayısı : 1237    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Haziran 2017 Perşembe