Sütlü Çorba - Denizli
Sütlü Çorba Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı arpacık şehriye
- 1 su bardağı su
- 1 kg. süt
- Tuz
- Tavuk otu
Sütlü Çorba Nasıl Yapılır
Tavuk eti suda haşlanır. Arpacık şehriye tereyağında kavrulur. Şehriyenin üzerine haşlanan tavuğun suyu eklenir. Pişince süt ve tuz ilave edilir. Tavuk eti parçalanarak içine eklenir. Üzerine tavuk otu ekilir.
Tarif: Nevriye TURGUT Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
sütlü çorba
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4521
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
27 Ekim 2022 Perşembe