­ SÜTLÜ ÇORBA | Kültür Portalı

Sütlü Çorba - Denizli

Sütlü Çorba Malzemeleri Nelerdir

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı arpacık şehriye
  • 1 su bardağı su
  • 1 kg. süt
  • Tuz
  • Tavuk otu

Sütlü Çorba Nasıl Yapılır

Tavuk eti suda haşlanır. Arpacık şehriye tereyağında kavrulur. Şehriyenin üzerine haşlanan tavuğun suyu eklenir. Pişince süt ve tuz ilave edilir. Tavuk eti parçalanarak içine eklenir. Üzerine tavuk otu ekilir.

Tarif: Nevriye TURGUT Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 4521    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 27 Ekim 2022 Perşembe