Yoğurtlu Et - Isparta
Yoğurtlu Et Malzemeleri Nelerdir
8-10 Kişilik – Pişirme Süresi: 60 dakika
- 1 kg kemikli kuşbaşı doğranmış kırmızı et
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Mevsimine göre yaş veya kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı su
Yoğurtlu Et Nasıl Yapılır
Nohut ve et ayrı ayrı haşlanır. Etin suyu süzülerek kısık ateşte ocağa konulur. Çukur bir kapta terbiyesi hazırlanır (yoğurt, yumurta sarısı, un ve 1 su bardağı su çırpılır). Terbiye, haşlanmış et ve nohut, kısık ateşte kaynayan et suyuna ilave edilir. Bir tavada eritilen tereyağı çok hafif nane ile kavrularak yemeğin üzerine ilave edilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yoğurtlu Et
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5455
Eklenme Tarihi :
14 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
11 Ağustos 2023 Cuma