­ YOĞURTLU ET | Kültür Portalı

Yoğurtlu Et - Isparta

Yoğurtlu Et Malzemeleri Nelerdir                                                                           

8-10 Kişilik – Pişirme Süresi: 60 dakika

  • 1 kg kemikli kuşbaşı doğranmış kırmızı et
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Mevsimine göre yaş veya kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su

Yoğurtlu Et Nasıl Yapılır

Nohut ve et ayrı ayrı haşlanır. Etin suyu süzülerek kısık ateşte ocağa konulur. Çukur bir kapta terbiyesi hazırlanır (yoğurt, yumurta sarısı, un ve 1 su bardağı su çırpılır). Terbiye, haşlanmış et ve nohut, kısık ateşte kaynayan et suyuna ilave edilir. Bir tavada eritilen tereyağı çok hafif nane ile kavrularak yemeğin üzerine ilave edilir.

 

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 5455    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Ağustos 2023 Cuma