Yoğurtlu Kebap - Kilis
Yoğurtlu Kebap Malzemeleri Nelerdir
- 750 g yağsız kıyma
- 3 çorba kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 6 adet taze sarımsak
- 3 su bardağı tatlı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- yarım demet maydanoz
- 2 tatlı kaşığı tuz (biri yoğurda, biri ete)
- 5 pide ekmek
Yoğurtlu Kebap Nasıl Yapılır
Etin içerisine tuz, karabiber konur, yoğrulur. Limon büyüklüğünde parçalar alınarak oruk gibi şişlere takılır. Mangalda kömür ateşinde pembeleşene kadar pişirilir. (Et yoğrulduktan sonra fındık büyüklüğünde yuvarlanıp fırın tepsisine dizilerek 250 derecede pembeleşene kadar pişirilebilir.) Etler şişten çıkarılır. 2 parmak eninde doğranır. Sarımsaklar ayıklanır, yıkanır, 3 cm eninde doğranır. Çelik bir tencerede yağ ısıtılır. Sarımsaklar yağa ilave edilir. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Etler eklenerek 1-2 defa çevrilir. Ateşten alınır.Ekmekler kuşbaşı doğranır. Bir tepsiye bir iki kat dizilir. Sarımsak tuzla ezilir. Yoğurda karıştırılır. Pide ekmeklerin üzerine yoğurt dökülür. Yoğurdun üzerine sarımsaklar ve et dizilir. Tepsi birkaç dakika ateş üzerinde veya fırında tutulur.Üzeri karabiber ve kıyılmış maydanozla süslenir.
NOT: Bu kebapta sarımsak yerine kıska soğanda kullanılabilir.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
YOĞURTKU KEBAP
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4403
Eklenme Tarihi :
16 Kasım 2023 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
13 Aralık 2023 Çarşamba